Helppo suppilovahverokeitto

Kävimme sunnuntaina katsomassa löytyisikö jo suppilovahveroita, ja löytyihän niitä! Olimme ehkä 20 minuuttia metsässä ja saaliiksi saatiin korillinen suppiksia ja kosteikkovahveroita. Osa sienistä vietiin vanhemmilleni, mutta lopuista tehtiin iltapalaksi sieni-sipulipiirakka ja seuraavaksi päiväksi sienikeittoa. Tässä ohje vegaaniseen suppilovahverokeittoon, mutta kaurakerman tilalla voi tietysti käyttää muutakin kermaa.

Sienisaalis

Sienisaalis

Helppo suppilovahverokeitto

Tarvitset:

  • noin 3-4 dl suppilovahveroita tai kosteikkovahveroita (valmiiksi pannulla käyneitä)
  • 6 dl vettä
  • 4 dl kaurakermaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • 2 rkl jauhoja
  • yrttisekoitusta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta persiljaa
  1. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu.
  2. Kuullota sipulit öljyssä.
  3. Lisää kuulotettuun sipuliin sienet sekä jauhot. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää tämän jälkeen kerma ja anna hautua vielä hetken.
  5. Mausta lopuksi keitto tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja lisää päälle tuoretta persiljaa.

IMG_7489

Sieni-sipulipiirakka

Iltapalaksi syötyä piirakkaa jäi vielä seuraavalle päivälle ja se sopikin hyvin keiton kanssa. Tässä vielä resepti piirakkaan. Käytin reseptin pohjana Chocochilin Sipulipiirakka reseptiä, mutta tein siihen muutaman muutoksen.

Tarvitset pohjaan:

  • 3 dl jauhoja
  • ½-1 tl leivinjauhetta
  • n. 100 g margariinia
  • reilu 1 1/2 dl soijajogurttia

Tarvitset täytteeseen:

  • 2-3 dl suppilovahveroita tai kosteikkovahveroita
  • öljyä
  • 3 punasipulia
  • 3 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 rkl siirappia
  • yrttimausteseosta
  • suolaa
  • pippuria
  1. Nypi margariini jauhojen ja leivinjauheen kanssa ja lisää sitten soijajogurtti. Painele vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kypsennä pannulla.
  3. Lisää sienet (aiemmin jo kuivalla pannulla käyneet), punaviini, siirappi ja mausteet.
  4. Laita sipuli-sieni seos pohjan päälle ja paista uunissa 225 c noin 20-25 min.
Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Helppo suppilovahverokeitto

  1. Kokeilin sienikeittoa tuoreista suppilovahveroista ja onnistui tosi hyvin!:) Liemi oli täyteläinen, mutta kuitenkin tarpeeksi mieto, jotta suppiksien oma maku pääsi esille, Ehdottomasti kokkaillaan tätä uusiksikin!:) Lisäksi viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla sieni-sipulipiirakkaa, jos vain sieniä löytyy:)

    Tykkää

  2. Paluuviite: Enemmän kasviksia vähemmän maitoa | somekindofwonderful

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s