Tomaattilinssikeitto

Meillä syödään aika paljon linssejä, tehdään niistä pihvejä ja lisäilen niitä salaatteihin sekä keittoihin tuomaan proteiinia. Ajattelin jakaa helpon mutta maukkaan tomaattilinssikeittoreseptin, joka sopii hyvin näihin viileneviin syyspäiviin.

 

Tomaattilinssikeitto

Syksyiseen tomaattilinssikeittoon tarvitset:

  • punaisia linssejä n. 1-1½ dl
  • tomaattimurskaa 1 tlk
  • paseerattua tomaattia 1 tlk
  • n. 7-8 dl vettä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • välimeren yrttiseosta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • sokeria
  • mustapippuria
  • tarvittaessa suolaa
  1. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä.
  2. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisliemikuutio.
  3. Anna keiton kiehua hiljalleen n. 10 min ja lisää huuhdellut linssit.
  4. Keitä vielä n. 10 min niin, että linssit kypsyvät ja mausta lopuksi makusi mukaan sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Keitto on parhaimmillaan seuraavana päivänä, maustuttuaan yön yli jääkaapissa. Keiton voi myös soseuttaa, jos pitää enemmän sosemaisesta koostumuksesta.

Vinkki: lisään keittoon usein myös vähän chiliä, hieman tulinen tomaattilinssikeitto sopii hyvin esimerkiksi kylmiin talvi-iltoihin.

IMG_7651

 

Tomaattilinssikeitto

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Tomaattilinssikeitto

  1. Paluuviite: Enemmän kasviksia vähemmän maitoa | somekindofwonderful

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s