Innsbruck ja Tirol

Teimme viime vuodenvaihteen tienoilla reilun viikon reissun Itävaltaan ja Saksaan. Lensimme Müncheniin, josta vuokrasimme auton ja jatkoimme matkaa Innsbruckiin, läntiseen Itävaltaan. Innsbruckissa on reilut 120 000 asukasta ja kaupunki on myös Tirolin osavaltion pääkaupunki. Innsbruck on kaunis ja sympaattinen kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen tai raitiovaunulla, koska välimatkat ovat lyhyitä. Innsbruckia ympäröi Alpit ja kirkkaalla säällä maisemat ovat upeita!

Reissumme keskittyi pääasiassa lumilautailuun, mutta kävimme myös kahdessa Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailussa Innsbruckissa sekä Saksan puolella Garmisch-Partenkirchenissä. Kävimme myös katsomassa niin innsbruckilaista kuin suomalaistakin jääkiekkoa. Huomasimme sattumalta, että kaupungissa pelattiin naisten Suomi-Itävalta jääkiekko-ottelu, joten kävimme tietysti katsomassa kun Suomi voitti Itävallan.  Mäkiviikon osakilpailut ovat ihan oma kokemuksensa! Tunnelma siellä oli uskomaton ja kannustusta riitti kaikille hyppääjille!

Vuokrasimme tälläkin kerralla asunnon Airbnb:n kautta, ja olemme olleet palveluun aina todella tyytyväisiä. On mielenkiintoista majoittua paikallisten asukkaiden kotiin (vuokraamme aina koko asunnon, emme vain huonetta), mutta Airbnb:n käyttö on myös tavallista hotellimajoitusta halvempaa. Lisäksi vuokra-asunnoissa voi itse tehdä mieluisat aamiaiset, lounaat ja iltapalat. Aamulla kun sää oli kirkkain, näkyi vuokra-asuntomme ikkunasta lumihuippuiset Alpit. Ehkä hienoimpia aamukahvimaisemia mitä voi olla. Innsbruckista jäi tosi hyviä muistoja ja innsbruckilaiset oli erittäin mukavia ja ystävällisiä. Saimme erittäin hyvää palvelua niin lähikaupassa kuin ravintolassakin. Myös laskettelukeskuksissa homma toimi moitteettomasti! Voin lämpimästi suositella Innsbruckia kaupunkilomakohteena sekä erityisesti koko Tirolin aluetta, jossa on lukuisia hyviä laskettelukeskuksia.

 

Innsbruck1

Kuva ”kotikadultamme”

 

Innsbruck5

Innsbruckissa oli kova lumisade kun saavuimme kaupunkiin

 

Innsbruck3

Innsbruck

 

vuori1

Uuden vuoden aatto Kühtailla

 

maisema4

Taukotupa Schlick 2000 hiihtokeskuksesta

 

maisema3

Kühtai

 

maisema2

Schlick 2000

 

vuori6

Schlick 2000

 

vuori5

Stubaier Gletscher oli oma suosikkini! Rinteet olivat huippu kunnossa ja maisemat upeita!

 

vuori4

Stubaier Gletscher

 

vuori3

Stubaier Gletscher

 

vuori2

Stubaier Gletscher

 

vuori7

Stubaier Gletscher

 

mäkihyppy

Mäkihyppyä ja loistavaa tunnelmaa Garmisch-Partenkirchenin osakilpailussa

 

innsbruck6

Innsbruckin osakilpailu

 

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s