Ajatuksia ruoasta – ja tietysti resepti!

Olen aika ruokakeskeinen ihminen.  Mitenköhän sen nyt muotoilisi? Kuluneesti jotenkin näin: en syön elääkseni vaan elän syödäkseni. Ruoka on minulle kaikkea muuta kuin polttoainetta tai ravintoarvoja. Se on makuelämyksiä, tunteita ja kokemuksia. Ajattelen illalla viimeiseksi ennen nukahtamista, että mitähän voisin huomenna syödä aamupalaksi. Aamupalan jälkeen mietin lounasta, lounaan jälkeen päiväruokaa, sitten mitähän kahvin kanssa ottaisi? Illalla alkaakin pohtiminen, että mitä hyvää sitä keksisi iltapalaksi? Edellä mainittu ei varmaankaan tullut minut hyvin tunteville yllätyksenä haha. Rakastan hyvää ruokaa ja rakastan tehdä itse ruokaa. Hyvänmakuinen ruoka ei silti automaattisesti tarkoita rasvaista tai epäterveellistä ruokaa. Yksi lemppari herkutteluruokani (muun muassa quesadillojen lisäksi) on meksikolaistyylinen salaatti, jossa on monipuolisesti erilaisia makuja mutta vähän kaloreita.

Yksi ruoka, jota voisin näin syksyllä talvella syödä lähes joka päivä, on uunijuurekset tai uunikasvikset. Tässä helppo ohje maukkaisiin uunikasviksiin. Resepti on siitä hyvä, että sitä voi jokainen muokkailla omaan makuun sopivaksi, lisäilemällä kasviksia tai juureksia tai poistamalla niitä. Eilen oli vuorossa kaapintyhjennys, josta syntyi alla oleva resepti.

Tarvitset:

  • Bataattia
  • Perunaa
  • Porkkanaa
  • Sipulia
  • Kokonaisia valkosipulin kynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Siirappia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Kuivattuja yrttejä
  1. Kuori ja paloittele bataatti, perunat, porkkana, sipuli ja valkosipulit.
  2. Laita kasvikset vuokaan, lisää öljyä, loraus siirappia, suolaa, pippuria ja kuivattuja yrttejä (tällä kertaa käytin oreganoa).
  3. Kypsennä 200 C noin 40-60 min, valmistusaika riippuu kasvisten ja vuoan koosta.

 

Uunikasviksia nautittiin eilen soijapyöryköiden ja valkosipulikastikkeen kanssa.

Valkosipulikastike

  • Oatlyn Creme fraichea (käytin puoli purkkia)
  • Pieni pala kurkkua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Sitruunamehua
  • Suolaa
  • Pippuria
  1. Pilko kurkku ja valkosipuli.
  2. Lisää Creme fraicheen, mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää sitruunamehu.

Tämän jokapäiväisen pimeyden takia en saanut ruoasta otettu kunnon valokuvia, joten kuvattomana mennään tällä kertaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s