Artisokkarisotto

Miksi kukaan ei ole kertonut mulle, että artisokan sydämet on ihan älyttömän hyviä?? Vaikka viime postauksessa juuri tunnustinkin rakkauteni ruokaa kohtaan, pitää myöntää, että olen aika varovainen kokeilemaan uutta. Pidän lähes kaikesta ruoasta, mutta jotenkin olen jämähtänyt sellaisiin perusmakuihin ja välillä olen liiankin tarkka sen suhteen mistä pidän ja mistä en. Olen syönyt ylä-asteikäisenä artisokkakeittoa ja silloin se maistui minusta hirveältä. Nyt lähes 15 vuotta myöhemmin uskaltauduin maistamaan säilöttyjä artisokan sydämiä ja onneksi maistoin! Keksin jo useita reseptejä ja yhdistelmiä mihin haluan niitä laittaa!

artisokkarisotto2

Tässä resepti nopeaan ja helppoon artisokkarisottoon. Oikeastaan tällä samalla reseptillä voi tehda esimerkiksi parsarisottoa tai sienirisottoa, eli monikäyttöinen ohje. Kuvat eivät tee oikeutta herkulliselle risotolle!

Tarvitset:

(n. 2-4 annosta, riippuu syöjien ruokahalusta, meillä meni koko satsi)

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 tlk säilöttyjä artisokansydämiä
  • 1 iso sipuli (käytin tällä kertaa keltasipulia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kasvisliemikuutiota kasvisliemeen
  • sitruunamehua ja sitruunankuorta
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  1. Kuutioi sipuli ja valkosipulit pieneksi ja kuullota tilkassa öljyä.
  2. Lisää risottoriisi sipuliseokseen ja anna kuullottua vielä hetki. Valmista kasvisliemi (kiehuvaa vettä ja liemikuutiot).
  3. Lisää kasvislientä kattilaan ja anna poreilla hiljallee. Lisää aina tarvittaessa lientä. Älä anna risoton kuivua.
  4. Leikkaa artisokat neljään osaan ja lisää ne melkein valmiiseen risottoon ja kypsennä vielä muutama minuutti.
  5. Mausta lopuksi sitruunalla, suolalla ja pippurilla ja lisää halutessasi parmesani, mozzarellaa tai ricottajuustoa. Ricottajuusto tekee koostumuksesta kermaisen herkullisen ja parmesani tuo lisämakua!

artisokkarisotto1

artisokkarisotto

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Artisokkarisotto

    • Joo kannattaa maistaa!! Olin tosi yllättynyt kuinka hyvältä artisokan sydämet maistu ihan silleen pelkästäänkin 😀 Seuraavaksi laitan niitä ainakin pizzaan 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s